CEREC

CEREC je kompjuterski cad cam sistem za izradu potpuno keramičkih plombi, krunica i mostova. Do sada je preko 8 milona pacijenta u preko 50 zemalja sveta uradilo neki od Cerec radova. 

Dugogodišnje istraživanje pokazuje da je trajnost cerec krunica kao kod krunica od zlata a zlato se smatra najboljim materjalom za izradu zubnih nadoknada.

Zahvaljujuću CAM CAD digitalnom sistemu Vaš problem može biti rešen u jednoj poseti. Istog dana možete dobiti više vinira ili više bezmetalnih kruna.

Šta su viniri?

Uz minimalno bušenje prednje površine zuba CEREC (CAD CAM Sistem) pravi keramičku fasetu (ljuspicu) debljine do 1mm u željenoj boji i obliku, lepi se istog dana i daje idealan estetski rezultat. 

Koristi se kod rotiranih zuba, zuba nepravilnog oblika i loše boje. Tamo gde je potrebna estetska korekcija, viniri su idealni.

Bezmetalne krune i mostovi

Ne sadrže metalnu podlogu već od cirkonijum keramike, zbog čega zubi izgledaju potpuno prirodni. 

Inlei i onlei

Kompjuterski izrađene plombe svih boja i oblika, predstavljaju savršenstvo u restauraciji svih vrsta defekata zuba posebno u promeni tamnih starih amalgamskih ili kompozitnih plombi.

Cirkon-Oksid, Bezmetalna Keramika

Vrhunska estetika, funkcionalnost i biokompatibilnost

Mostovi i krunice izrađeni od cirkon-oksid bezmetalne keramike vam nude sve što očekujete od savremenog protetskog rada.

 

Zašto CIRKON-OKSID keramika?

  • Nema razlike u poređenju sa prirodnim zubima
  • Vrhunska estetika s obzirom na prirodan izgled
  • Forma i boja zuba mogu biti maksimalno prilagođeni vašoj situaciji
  • Izdržljivost i dugotrajnost
  • Biokompatibilnost, prikladno za pacijente sa alergijama
  • Visoki stepen termoizolacije, nema neugodnih senzacija na toplo i hladno
  • Izrazito manja težina u poređenju sa metal-keramikom
  • Nema obojenosti gingive kao kod metal-keramike

CAD/CAM Sistemi

CAD/CAM sistemi (Computer Aided Design i Computer-Aided Manufacturing u stomatologiji) predstavljaju oblast stomatologije koja koristi CAD/CAM tehnologiju, a čiji počeci datiraju još iz 1980-ih. Danas se estetska stomatologija i protetika zasnivaju na ovoj tehnologiji.

Sam naziv predstavlja skraćenicu reči koje opisuju proces izrade protetske nadoknade od estetskog keramičkog materijala, a koji se odvija kroz kompjutersko dizajniranje i kompjutersku izradu. Lider u proizvodnji CAD/CAM sistema je Sirona.

Glavne prednosti CAD/CAM sistema su visoka preciznost u izradi protetske nadoknade i mogućnost izrade protetske nadoknade u samo jednoj poseti pacijenta.

 

Proces se sastoji u sledećem:

Nakon reparacije zuba lekar uz pomoc CEREC kamere vrši trodimenzionalno skeniranje na osnovu koga se dobijaju precizni snimci granica preparacije ( granice budućeg zuba). Ova faza je najvažnija jer utiče na preciznost uzrađene protetske nadoknade. Nakon toga pacijent može u prijatnom ambijentu popiti sok i sačekati cementiranje svoje krunice, mosta ili plombe.

Za to vreme lekar ubacuje u kompjuter dodatne potrebne podatke u smislu eventualne korekcije te pritiskom na dugme pokreće proces izrade zubne nadoknade. Vreme izrade se krece od 15min do sat vremena. Cementiranje u ustima pacijenta se vrši odmah nakon toga. Usled visoke preciznosti izrađene nadoknade protiče bez ikakvih dodatnih korekcija. Nadoknade mogu biti viniri, inlay, onlay, krunice i mostovi.

U našoj ordinaciji koristimo CEREC blokove koji su izrađeni od trenutno najkvalitetnije keramike. Karakteristični su po tome što se izrađuju u širokom spektru boja što osigurava visoku estetiku i minimum poliranja.  Svi materijali su biokompatibilni i klinički testirani.

TOP Call Now Button